Merhunisa Dedić (28), koja se neistinito predstavila kao patronažna sestra i tokom jučerašnjeg dana otela bebu bračnom paru iz Hadžića, predana je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo koje nakon što je ispita, treba odlučiti da li će za nju zatražiti pritvor.

Dedićeva je noć provela u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada. Policija je tereti za krivično djelo oduzimanje djeteta.

Ona je sinoć nakon opsežne potrage pronađena sa živom i zdravom bebom u hostelu "Ferijalac" u sarajevskom naselju Marijin Dvor.

Danas su isplivali šokantni detalji o čitavom slučaju. Naime, Merhunisa se sve vrijeme pretvarala da je trudna i lagala svom suprugu Muhamedu Dediću.

U razgovoru s novinarima ovaj čovjek, koji je još u šoku, poručio je da ga Merhunisa više ne zanima.

- Nakon svega što je učinila, ovdje, kući u Godušu, joj nema povratka. Zakon neka radi svoje i neka odgovara za sve što je učinila i pogriješila. Pa i za sve laži i ovu otmicu djeteta. Vjerujemo u Boga i neka joj on sudi. Sve ovo je za mene završena priča i neka zna, da joj ja i moja porodica ovo nećemo oprostiti, izjavio je suprug, čiju izjavu prenosi web stranica Radio Sarajeva.

POVEZANO
OTKRIVENA PRAVA ISTINA O OTMICIPRAVA ISTINA "ISPLIVALA": Merhunisa Dedić (28), lagala je mužu da je trudna, kad je došao termin...