Redakciji sarajevskog Dnevnog avaza obratila se E.P., supruga teško povrijeđenog Amara P. (36) iz Sarajeva, koji je zadobio teške tjelesne povrede u subotu na "Holiday Marketu" u Sarajevu kada je više osoba povrijeđeno prilikom incidenta na rollercoasteru.

Ona naglašava da je njen suprug u teškoj nesreći, štiteći život svoje petogodišnje kćerkice, zadobio prijelom pet rebara, te slomio ruku i nalazi se na Ortopedskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

- Kćerka mi je zadobila udarac u glavu, povraćala i noći je provela na posmatranju u Kliničkom centru. Dijete je u šoku zbog preživljene traume. Suprug očekuje operaciju ruke i ja sam u šoku kada sam vidjela supruga u bolnici u kakvom je stanju bio. On se prilikom pada postavio da zaštiti našu kćerku. Polomio je pet rebara i trpi jake bolove, jedva priča...

Ona se čula i s A.A. (35), koji je zajedno sa četverogodišnjom djevojčicom lakše povrijeđen.

- Oni su puni modrica. Čovjek kaže da tek danas osjećaju jake bolove koje su zadobili usljed pada. Suprug mi je ispričao da je je taj vozić toliko ljuljao u zadnjem krugu i nevjerovatno se brzo kretao. U vožnji prije njih sve je bilo puno djece. Taj vozić je trebao biti siguran, mogla su djeca poginuti. Vlasnik kaže da je atestiran, pa atest sad mogu dobiti i ja, vozić je trebao biti stalno provjeravan. Kada se desila nesreća, niko od organizatora nije pozvao Hitnu. Naš komšija, koji je također bio tu, pitao ih je da li su pozvali Hitnu, oni su rekli da nisu, pa ih je on pozvao i preuzeo brigu o mojoj kćerki dok su supruga zbrinjavali, napominje E.P.  

Poznato je da je nakon nesreće Alen Budimlić (41) iz Bosanske Gradiške, nastanjen u Sarajevu, menadžer lunaparka "Bolero", zbog teške nesreće, bio privođen pod sumnjom za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

POVEZANO
Roller Coaster Sarajevo dec 2017NAKON HORORA U ZABAVNOM PARKU U SARAJEVU: Policija potvrdila da je lišen slobode A.B.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)