Dijete od tri godine se počelo grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio - izjavila je, između ostalog, Alisa Vujinović.

Posljednje specijalno izdanje emisije Slučajevi X bilo je posvećeno svim poginulim policajcima u postratnom Sarajevu.

Za Hayatovu emisiju govorili su svjedoci svega što se dešavalo tog jutra kada su u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijena dvojica policajaca - Adis Šehović i Davor Vujinović.

POVEZANO
Adis Šehović - Davor Vujinović policajciKO SU BILI POGINULI POLICAJCI Iza njih ostali djeca, shrvane porodice, majke čije srce razdire bol..

Alisa, supruga ubijenog Davora, ispričala je kad joj je bilo najteže:

- Najteže mi je bilo kada sam dijete dovodila iz vrtića i kada je na vratima haustora ugledao smrtovnicu i sliku svog tate. Dijete od tri godine se počelo grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio - izjavila je, između ostalog, Alisa Vujinović.

Supruga policajca Davora Vujinovića

Govorila je i Azra Kurić koja je tog jutra bila šef smjene u IV Policijskoj upravi.

Primila je poziv nakon što su automafijaši rafalnom paljbom zasuli njene kolege.

POVEZANO
DA SE SRCE STISNE... Ispraćaj ubijenog policajca VujinovićaMAMA UBIJENOG POLICAJCA Dražen mi je rekao "Mama, smiri se... Davor je nastradao..." Poslije toga...

- S druge strane bio je muški glas koji je rekao: "Gospođo, pobiše vam policajce". Taj glas nikada neću zaboraviti - prisjetila se Azra Kurić.

Za emisiju je govorio i zamjenik komandira IV policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo (KS) Sadik Ećo koji je u ovoj upravi od 1991. godine. Tokom policijske karijere Sadik je izgubio četvoricu kolega policajaca. Pored Adisa Šehovića i Davora
Vujinovića, živote na dužnosti izgubili su Muhidin Pivodić i Mahmut Trako iz iste policijske uprave.

Policajac Pivodić je 2012. godine tokom osiguranja vjerskog objekta izrešetan iz automatske puške. Policajac Trako je 1998. godine prilikom intervencije u Buča Potoku stradao od ručne bombe.

Peti policajac, pripadnik Prve policijske uprave koji je stradao na dužnosti 1998. je Elvedin Madeško. Madeško je prilikom odlaska na intervenciju sa službenim vozilom stradao u saobraćajnoj nesreći.

POVEZANO
Brat ubijenog policajca ŠehovićaBrat ubijenog policajca Šehovića na Facebooku OSTAVIO PORUKU automafiji

(Doznajemo.com/Faktor.ba)