Možda se sjećate svojedobnog koncerta Dragane Mirković za pomoć Gradskoj narodnoj kuhinji u Zenici u kojem se ova estradna umjetnica i humanitarka odrekla honorara u korist ugroženih Zeničana.

Slučaj je, podsjetimo, poprimio obrise skandala, nakon što je od prikupljenih 53.000 maraka, narodnoj kuhinji otišlo svega 15-tak hiljada maraka, jer su troškovi zakupa dvorane, stagea, razglasa, rasvjete i obezbjeđenja procjenjeni na vrtoglavih 38.000 maraka.

SLIČAN SLUČAJ ovih dana dešava se i sa gospodinom Semirom Delićem, mužem 27-godišnje Zeničanke Amre Skopljak Delić, koja se bori sa teškom bolešću. Suprug je pokušao organizovati humanitarni koncert, ali mu nadležni traže 5.000 maraka za iznajmljivanje Gradske dvorane, piše građanski aktivista Muhamed Pivić na svom blogu 32.vijećnik.

Prema pisanju jednog zeničkog portala ova mlada majka svakodnevno pije 23 tablete, od bolova ne može da spava, od otoka ne može da hoda, a lijek koji joj je propisan pet godina od početne dijagnoze, košta nevjerovatnih 1.100 maraka mjesečno, koje njena familija nabavlja kako zna i umije.

Samir je izlaz vidio u Njemačkoj. Njemački doktori su ovoj mladoj familiji dali vjetar u leđa – Amra bi trebala biti primljena na ovu kliniku i postoji mogućnost da se nakon toga kući vrati s terapijom od jedne tablete dnevno.

ODUSTAO OD KONCERTA. Samir je nakon informacije o cijeni iznajmljivanja Arene odustao, a svi Vi koji čitate ovaj članak ako nemate nikakav prijedlog po pitanju iznajmljivanja Gradske arene, odnosno drugog načina na koji bi mogli pomoći ovoj familiji, broj računa je na kraju članka.

Prema predračunu Spezialklinik Neukirchena, tretman bi trebao koštati 30.000 eura. Toliki novac Delići trenutno nemaju, te mole sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, zaključuje se u tekstu na blogu 32.vijećnik.

Amra Delić hum. akcija 1