Francuska željeznička kompanija TSO se smatra odgovornim za smrt jednog od njenih inženjera, koji je umro tokom se*sualnog odnosa na poslovnom putu.

Muškarac, čiji puni identitet nije objavljen, već se o njemu govori kao o Gospodinu X, doživio je srčani zastoj usred odnosa u hotelskoj sobi u centralnoj Francuskoj 2013. godine. Od tada do nedavno vodili su se sudski procesi oko naknade familiji...

POVEZANO
Zapaljen automobil šumaŠVALERA U SRBIJI SUPRUGA PRATILA i zapalila auto u kojem je bio sa ljubavnicom!?

NESREĆA NA RADNOM MJESTU? Državni zdravstveni osiguravatelj označio je ovaj slučaj kao «nesreću na radnom mjestu» i 2016. godine Sud se složio da se se*s može smtrati «dijelom normalnog života, kao tuširanje ili jedenje obroka».

Međutim, TSO je odbila preuzeti odgovornost navodeći da je smrt bila «rezultat vanbračnog odnosa sa potpuno stranom osobom». Još su dodali da Gospodin X nije bio u hotelskoj sobi koju je kompanija iznajmila za njega u okviru spomenutog službenog puta.

Ambulance KAPLAN

ŽALBA OTIŠLA U PARIZ. Zbog toga se Željeznica žalila Pariškom apelacionom sudu, objašnjavajući kako stupanje u intimne odnose tokom poslovnog putovanja nije imalo nikakve veze sa njegovom službom, već je u pitanju bila lična odluka, donesena potpuno nezavisno od poslodavca.

POVEZANO
Muž - ljubavnica UFANASTAO JE HAOS!! Švalera žena našla s ljubavnicom u autu, pogledajte šta je uslijedilo.... (VIDEO)

Međutim, Sud to nije prihvatio, u zaključku objavivši kako je kompanija odgovorna za svog zaposlenika tokom cijelog trajanja službenog puta, te je naloženo da familiji preminulog bude isplaćena odšteta – kako od strane države, tako i od TSO.

PRESEDAN. Trebaju primati oko 80% njegove plate sve do vremena kada se očekivalo da muškarac ode u penziju.

Ovakva odluka donesena je na osnovi jednog sudskog presedana od prije 10 godina, a vezanog za povrede radnika na poslovnim putovanjima.

POVEZANO
Aleks Bonila 1Strava: 49-GODIŠNJAK UPAO ŽENINOM ŠVALERU U KUĆU i pred djecom mu odrezao pe*is

(Doznajemo.com/A.N.)