Nezapamćena porodična drama u mirnom njemačkom gradiću Villingendorf (pored Rottweila, Baden-Wuerttemberg). U četvrtak navečer Hrvat porijeklom iz BiH po imenu Dražen Dakić (40) ubio je tri osobe, uključujući i svog 6-godišnjeg sina.

Ubijeni su 34-godišnji muškarac i 29-godišnja žena, njegova rodica. Dječakova majka, bivša supruga ubice, uspjela je pobjeći kod komšija u, kako se navodi, posljednjem trenutku.

Sada je pod nadzorom službi i pruža joj se psihološka pomoć.

U četvrtak ujutro dječak je napustio školu u pratnji mame i njenog novog partnera, Nijemca imigrantskog porijekla. Poslije škole, u kući je priređena zabava za dječaka.

Na press konferenciji u petak, Joachim Dittrich, voditelj ureda državnog tužioca u Rottweilu, potvrdio je da je poziv hitnim službama stigao u četvrtak u 9:36 navečer.

Dakić ubistvo Njemačka 1

Prije toga, osumnjičeni Dakić je došao do porzora terase i počeo pucati. U krvavom pohodu ubio je dvije odrasle osobe i svog vlastitog sina. Suprugu i kćerkicu (3) nije uspio pogoditi.

Pokrenuta je velika potraga za ovim bivšim vojnikom. S lica mjesta pobjegao je u zelenoj Seat Ibizi, koja je pronađena u obližnjom Herrenzimmernu. Fokus potrage je upravo na tom mjestu. Uključene su i specijalne policijske snage s dugim cijevima, psi tragači i helikopter.

Dakić ubistvo Njemačka 1

Navodno je Dakić i ranije imao zabilježene ispade nasilja u porodici, zbog čega se, po svemu sudeći, supruga i odselila od njega. U kući gdje se desio zločin živjela je od trećeg mjeseca. Nije željela da Dakić zna njenu novu lokaciju, ali je očito uspio doznati ovu informaciju. Njihovom raskidu navodno su prethodili i njegovi finansijski problemi. Za počinjenje zločina koristio je pušku za koju se pretpostavlja da je iz bivše JNA. "Naoružan je i opasan", upozorila je policija tokom potrage.

Dakić ubistvo Njemačka 1

Dakić ubistvo Njemačka 1

Dakić ubistvo Njemačka 1

Dakić ubistvo Njemačka 1

POVEZANO
Dražen Dakić ubistvo NjemačkaPOLICIJA NA NOGAMA, GRAĐANI U STRAHU: Dražen Dakić (40) ubio sina (6) i još dvoje ljudi