Dr. Donald Cline (77), doktor za plodnost iz Indiane u SAD, koristio je svoju sjemenu tekućinu na velikom broju pacijentica bez njihovog pristanka, ali zbog nagodbe ne ide u zatvor!

Cline je optužen da je biološki otac najmanje osmero djece s različitim ženama koje su bile njegove pacijentice u 1970-tim i 1980-tim godinama. Ali, vjeruje se da je moguće da ima više od 20 djece, javlja Daily News.

Cline, koji je danas u penziji, pojavio se u četvrtak u sudnici i priznao da nije govorio istinu istražiteljima. Nije optužen za oplođivanje žena svojom sjemenom tekućinom zato što – ne postoji zakon protiv toga.

Sumnja u bivšeg doktora za plodnost počela je 2015. godine kada je jedno od djece otkrilo osam DNK podudarnosti nakon što je napravilo test u genetičkoj kompaniji "23AndMe". Uputili su ga na Kliniku za plodnost u Indianapolisu u kojoj je radio Cline...

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

POVEZANO
Ugledni ginekolog dr. Biagio Adile"DVAPUT ME JE NA PREGLEDU SILOVAO GINEKOLOG" Ugledni doktor u Italiji pod teškim optužbama!

Budući da se tada upotrebljavala "živa" sjemena tekućina, umjesto smrznutih uzoraka, postavilo se pitanje ko je bio svaki puta u blizini da bi mogao imati toliko djece.

Kad su mu prvi puta istražitelji prišli, Cline je tvrdio da nema veze s tim. Međutim, DNK dokazi pokazali su suprotno te je Cline priznao šta je radio, i to svaki put kad bi donor bio nedostupan.

Tužitelji tvrde da je Cline “upotrijebio” svoju spermu do čak 50 puta.

Cline je priznao krivnju za dvije tačke ometanja pravde, te je osuđen na godinu dana zatvora, ali je sve suspendovano zbog nagodbe, što znači da ne ide u zatvor. Ne samo da je izbjegao zatvor, već nije ni na uslovnoj.

POVEZANO
Dr. Joakim PomerGINEKOLOG ODGOVARA NA `NAJOSJETLJIVIJA` PITANJA O SVOM POSLU: Kad pacijentkinju sretnem na ulici...