Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) jutros su se uključili u potragu za 23-godišnjim mladićem nestalim na Ponijerima kod Kaknja (BiH).

Naime, Federalna uprava civilne zaštite je jutros na područje Ponijera kod Kaknja uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima i uključila se u potragu za nestalim mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) iz Kaknja za kojim su pripadnici GSS-a BiH prethodnu noć tragali.

GSS Zavidovići dobila je informaciju od Nebojše Plavšića vlasnika pansiona Ponijeri (poziv 04.11. u 11:40) da je na Ponijerima dan ranije u ranim jutarnjim satima nestao El-Emin Hadžić (1996)

El-Emin Hadžić potraga 0

Osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i GSS u BiH, stanice Žepče, Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Mostar, sa ukupno 35 članova, jedinica za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici PS Kakanj i Služba CZ Općine Kakanj.

I drugi timovi FUCZ su u pripravnosti i spremni su se uključiti u potragu ako bude potrebno.

El-Emin Hadžić potraga 0

NESTANAK. Mladić se iz vikendice na Ponijerima udaljio u jutarnjim satima u četvrtak, 4. januara 2019. godine, od kada mu se gubi svaki trag, a nestanak je jučer prijavljen Policijskoj stanici u Kaknju.

U potragu su uključeni i specijalno obučeni psi.

El-Emin Hadžić potraga 0

(Doznajemo.com/FUCZ social)