Tužna vijest potresla je Zapadnu Hercegovinu! Beživotno tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je u nedjelju oko 19 sati u riječi Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, potvrdili su iz MUP-a ZHŽ. Umrla je nasilnom smrću, navodno je upucana iz vatrenog oružja!

- Prilikom uviđajnih radnji izvršena je identifikacija beživotnog tijela te je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi L.B. (19) iz Mostara i da se radi o nasilnoj smrti, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, kantonalni tužitelj u Širokom Brijegu.

POVEZANO
Lana Bijedić škola statusDIRLJIV STATUS NJENE BIVŠE ŠKOLE nakon tragične smrti 19-godišnjakinje iz Mostara

Naložena je obdukcija nad beživotnim tijelom L.B. te se trebaju provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Neslužbeno doznajemo da su na tijelu uočeni tragovi borbe. Bijedić je navodno izudarana, davljena i bačena u rijeku.

Ona se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. U pitanju je kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara,

Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme "s kafe s prijateljicom", kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

GSS Ljubuški - Lana Bijedić

- Na poziv HMP Ljubuški i PU Ljubuški na akciji sudjeluje 6 članova naše stanice i 6 članova HGSS Čitluk - Međugorje, voditelj akcije Bruno Grgić, GSS Ljubuški - naveli su sinoć u objavi.

Do akcije je došlo nakon što je tijelo pronašao jedan ribar, a iz rijeke su ga izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka.

POVEZANO
Lana Bijedić vijadukt 1OBDUKCIJA TIJELA LANE BIJEDIĆ (19) OTKRILA STRAŠNU ISTINU: Izudarana, davljena, pa bačena u rijeku!

Na teren su izašli policijski pripadnici Policijske uprave Ljubuški. Nezvanično, u pitanju je Lana Bijedić za kojom se tragalo.

Naime, u nedjelju popodne je objavljeno da je nestala djevojka Lana Bijedić (2001. godište) iz Mostara. Posljedni put kada je viđena u 14:30 h na sebi je imala crni duks i farmerke.

GSS Ljubuški - Lana Bijedić

(Doznajemo.com)