Žena u svojim 30-im godinama preminula je nakon pucnjave u blizini Ribersborga, popularnog parka uz plažu u Malmöu (Švedska).

U 13:18 po lokalnom vremenu policija je potvrdila da je ona umrla od zadobivenih povreda.

Još dvije osobe su prevezene u bolnicu nakon pucnjave na Sergels vägu u Malmöu, koja se desila nešto prije 10 sati ujutro.

- Ovo je jedan od najozbiljnijih zločina ovdje, tako da smo angažovali sve raspoložive resurse u istrazi, a takođe su poslani službenici kako bi razgovarali sa ljudima koji su se našli u blizini incidenta, koji bi mogli biti uznemireni zbog onoga što se dogodilo, izjavio je za The Local Calle Persson iz policije Malmöa.

- Područje je zaštićeno policijskim kordonom i čekamo krim tehničare i već smo poslali nekoliko specijalno obučenih pasa, koji su uvježbani da pronalaze oružje iz kojeg je pucano, metke i šaržere - dodao je ranije.

Prema izjavama svjedoka koje citiraju novine Kvällsposten, nekoliko maskiranih napadača je otvorilo vatru ispalivši između 8 i 10 metaka, a zatim su pobjegli kroz vrt obližnjeg stambenog objekta.

Jedan svjedok izjavio je istom izvoru da je pogođena žena držala dijete u trenutku kad je upucana, a da je muškarac koji je bio s njom ostao u šoku, vičući da «dijete treba svoju mamu».