Žena koja je prošlog mjeseca iz zlatarskih radnji u Starom Gradu u Sarajevu bez dozvole otuđila srebrenu narukvicu, a odmah potom iz druge zlatni prsten je kćerka gospodina Ante Domazeta. Podsjetimo, zlatni i srebreni nakit ukraden je iz zlatarskih prodavnica Neretljaković u ulici Veliki Čurčiluk i Gazihusrevbegova u Sarajevu.

Anto Domazet, profesor i bivši parlamentarac, obratio se javnosti nakon što je jučer objavljen snimak krađe iz dvije zlatarske radnje u Sarajevu.

"Osoba na snimku kontrolne kamere je moja kćerka Adriana. Ona je ukrala srebrenu narukvicu vrijednosti 300 KM, koja je jučer plaćena. Ovaj nerazuman čin moje kćerke je teško i bolno saznanje i veliki udarac i porazna činjenica za čitavu našu obitelj koja je generacijama gradila poštenje kao najveću i najsvetiju porodičnu vrijednost", izjavio je Domazet, kako ga citira portal Klix.

Domazet dodaje da se želi izviniti svim prijateljima i poznanicima zbog uznemirujućeg snimka i vijesti.

"Razumijem da je vijest izazvala velika razočarenja i mnoštvo pitanja i kod njih i u široj javnosti. I sami smo kao roditelji i obitelj suočeni sa svime tim. Mi ćemo kao obitelj uložiti napore da prevaziđemo ovu situaciju i upornim poštenim radom i ponašanjem vratimo, ako ne izgubljeno, ono poljuljano povjerenje. Svaku pomoć i poštovanje privatnosti u ovom slučaju ćemo visoko cijeniti", dodao je Domazet za isti izvor.

Krađa narukvica