U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću (20).

On je 29. juna ove godine, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 (Butile kod Sarajeva) u kojoj su poginule djevojke Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok je teško povrijeđena bila Ajla Oruč.

POVEZANO
Ajla Oruč nesreća ButileINFORMACIJA IZ KCUS-a Djevojka Ajla Oruč koja je stradala u strašnoj nesreći u Butilama se oporavila

Optužnica tereti Ejubovića da je BMW vozio od Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od 166 KM/h, te da je u Butilama pokušao skrenuti iz krajnje lijeve kolovozne trake u traku prema Bačićima, te se zabio u stub.

Iskaze su dali Vinko Marić i Vladimir Petrović, pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su prvi pritekli unesrećenima u pomoć, te praktično spasili život Ejuboviću.

Petrović je, prisjetivši se kako je pružao pomoć unesrećenima u jednom trenutku rekao da je jednoj djevojci glava virila kroz prozor, te da je krenuo da je vrati unutra i nešto joj stavi pod glavu.

- Bilo je katastrofalno. Tek tad sam vidio da joj je lobanja bila deformisana, jer joj je glava pukla, izjavio je ovaj svjedok.

On je objasnio da je skalpelom presjekao sigurnosni pojas koji je Ejubovića stezao oko vrata i gušio ga i tako mu vjerovatno spasio život. Kada optuženi nije imao šta da pita ovog svjedoka, sudija Delalić ga je upozorio da je makar mogao da se zahvali čovjeku koji mu je spasio život.

Svjedočili su i Admir Rahimić te Sena Komarica iz JP "Autoceste FBiH", te Munir Oputa iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koji je ispitivan na okolnosti da Ejubović nije imao registrirano vozilo, nego da je koristio dvije različite tablice.

POVEZANO
Butile nesreća nadzorna kameraPOJAVIO SE SNIMAK SA NADZORNE KAMERE stravične nesreće u kojoj su u Butilama stradale tri djevojke