U potrazi za davno izgubljenom majkom, žena je otkrila da je zapravo udana za vlastitog brata. Brazilka Adriana (39) i njen suprug Leandro (37) zajedno su već sedam godina i imaju 6-godišnju kćerku.

Oboje su proveli živote pokušavajući pronaći svoje majke – znali su da im se majke zovu Maria.

Ali niko nije mogao ni zamisliti da njih dvoje traže istu osobu. Adriana je imala samo godinu dana kad je posljednji put vidjela majku, koja ju je ostavila ocu da brine o njoj.

Leandra je odgojila maćeha, a majka ga je ostavila kad je imao osam godina. On je ostao u rodnom gradu Sao Paulu, a Adriana je odeselila, radila kao služavka, bila  u braku i ima troje djece.

Adriana i Leandro upoznali su se prije 10 godina kad se njen brak raspao i ona se vratila u Sao Paulo. Uskoro su se zaljubili i počeli živjeti zajedno.

Međutim, Adriana nije mogla prestati tražiti majku, pa je kontakrirala radio stanicu u gradu i pitala za pomoć. Ove sedmice našle su se zajedno u radio emisiji.

Ali, na kraju intervjua, majka je otkrila i da ima sina koji se zove Leandro.

– Ne vjerujem da to govoriš, Leandro je moj brat – rekla je Adriana kad je shvatila o kome govori njena majka.

– Sad se bojim otići kući i doznati da me Leandro više ne želi. A toliko ga volim.

Adriana i Leandro, koji se nikad nisu službeno vjenčali, rekli su za Radio Globo da namjeravaju ostati zajedno bez obzira na to što su doznali da su brat i sestra.

Samo nas smrt može rastaviti. Sve se dogodilo jer je Bog tako htio. Naravno da bi bilo drugačije da smo prije znali da smo brat i sestra, ali mi nismo znali i zaljubili smo se. Mislili smo da je smiješno što naše majke imaju isto ime, ali to je toliko često ime da smo mislili da je slučajnost. U početku nismo znali šta ćemo, ali onda smo održali porodični sastanak i svima rekla da ostajemo zajedno – bez obzira šta ko mislio. Imamo toliko zajedničkih planova, ništa nas neće slomiti. Ništa.

Kažu da ne krive majku, razgovarali s njom nekoliko puta, a planiraju i da se vide s njom.

(Doznajemo.com/Prevod  i adaptacija: D.Z.)