Nakon što su publiku privukle serije «Sulejman Veličanstveni», «Dila», «Iffet»... OBN TV gledaoce je počastila serijom «Elif» koja obara rekorde gledanosti.

Javnosti kod nas ranije nepoznati Emre Kivilcim, Gülçin Tunçok. Cemre Melis Cinari i drugi članovi ekipe, preko noći su osvojili gledaoce, ne samo kod nas, već i u cijelom svijetu.

Dok publika uživa u dogodovštinama omiljenih likova, medijima su često mnogo zanimljivija dešavanja iza kamera. Otkivamo Vam djelić onoga što se dešava za kulisa.

KO ĆE BITI ELIF?

Kada je produkcijska kuća Green Yapim započela produkciju serije «Elif», organizovan je kasting za glavnu junakinju. Trebalo je pronaći djevojčicu od 7 do 10 godina, koja bi mogla iznijeti jako kompleksan lik. Nakon što je probne scene odigralo više od 100 curica, u užem izboru su ostale Isabella Damla Güvenilir (Elif) i Zeynep (Tugče). Mada je Zeynep na kastingu šarmirala producente serije i bila na korak do uloge, čelnici produkcije odlučili su da ulogu mlađane heroine treba da dobije Isabella, dok je njena suparnica dobila ulogu Tugče. Naime, oni su navodno postigli dogovor s njenim ocem, političarem i biznismenom iz New Yorka, da koristeći svoje kontakte pokuša seriju plasirati na američko tržište.

DILARA DOBILA PRAVI ŠAMAR?

Arzu i Gondža ljute su rivalke na malim ekranima, a piše se da je Dilara Gunes koja je «udahnula život» Gondži jednom dobila pravi šamar od Melis koja tumači lik Arzu. Naime, jednom je u sceni, kada je trebalo da je ošamari, zaista to uradila iz sve snage. Iako se vjeruje da ove dvije zvijezde nisu u najboljim odnosima, one se na društvenim mrežama i intervjuima trude da svoj odnos predstave kao prijateljski, plašeći se da bi istina mogla naškoditi popularnosti serije.

ZAŠTO JE ALTUG SECKINER (PRVI KENAN) DOBIO OTKAZ

Altug je zavolio djevojčicu čim ju je upoznao. «Isabella me je osvojila iskrenošću, neposrednošću i harizmom», hvalio je u medijima svoju najmlađu kolegicu, sve dok ona na snimanja nije počela da dolazi u pratnji tjelohranitelja koji su nadgledali svaki njen korak. «Njen otac je zahtijevao da djevojčicu prate tjelohranitelji, jer Emre i Gülçin loše utiču na nju», otkrio je izvor sa seta i dodao da Altugu to u početku nije smetalo. «Isabella mu je bila miljenica, ali stvari su se polako promijenile kada je jedan od tjelohranitelja nasrnuo na njega», ispričao je insajder za tursku štampu.

«Altug i Isabella čavrljali su tokom jedne pauze, kada je on pozvao Emrea da im se pridruži. On je rado sjeo sa njima, ali to se nije dopalo Isabellinoj pratnji koja je prišla da udalji Emrea. Altug je bijesan skočio u odbranu kolege, tvrdeći da nema ničeg lošeg u neobaveznoj priči. Mala Isabella se pokušala da uključi, ali ju je Altug u trenutku bijesa odgurnuo tako da je pala na zemlju i povrijedila ruku, što je dodatno naljutilo tjelohranitelja koji je skočio na Altuga i počeo da ga udara», ispričao je očevidac dok su Arzu (Melis) i Murat (Batuhan) uplašeno gledali sa strane. Altug na molbu produkcije nije podigao tužbu protiv tjelohranitelja.

INDONEZIJA DOBILA SVOJU «ELIF»

Budući da je serija «Elif» već mjesecima najgledaiji program u Indoneziji, tamošnji kanal SCTV, koji je emituje, kupio je prava na snimanje sopstvene verzije. Tako publika u ovoj zemlji već par mjeseci uživa i u domaćoj verziji popularne sapunice, dok uporedo prati uzbudljive zaplete iz originala. «Priča je dobro poznata i sjajno prihvaćena i domaća verzija je osvojila srca publike», navedeno je iz ove kuće.

(Doznajemo.com/Promo)