U Novom Sadu vladaju muk i nevjerica zato što je njihova sugrađanka Aleksandra Božić (20) izvršila samoubistvo, a prijatelji i rodbina pale svijeće i ostavljaju cvijeće na djelu Mosta slobode odakle je skočila u Dunav.

Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema  tvrdnjama očevidaca, djevojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je s Mosta slobode oko dva sata poslije ponoći.

Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su juče oko 19 sati Aleksandrino tijelo u vodi u Petrovaradinu, kod Udruženja ribolovaca "Šaran".

Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini Mosta slobode.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je taksista saslušan tokom potrage za Aleksandrom i da je potvrdio da je do mosta dovezao djevojku koja je odgovarala njenom opisu, ali da ni jednog trenutka nije pomislio da može išta sebi nažao da učini jer u to doba vikendom imaju puno vožnji na toj relaciji.

– Mladi koji žive na sremskoj strani grada često se u sitne sate vraćaju kući, ali nemaju dovoljno para da plate vožnju do Sremske Kamenice, Ledinaca, Beočina i drugih mjesta, pa samo siđu kod mosta i sačekaju autobus u željenom smjeru – objašnjavaju nam u jednom novosadskom taxi udruženju uz napomenu da nema šanse da se bilo koji taksista zaustavi baš na mostu, kao što su počele da kruže priče po društvenim mrežama da se upravo to desilo i da je Aleksandra direktno iz taksija prešla ogradu i bacila se u Dunav.

– Nijedan profesionalni vozač ne bi stao na sred mosta i tamo pustio mušteriju da izađe napolje. To je nemoguće. Jedino ako je kvar na automobilu u pitanju, što ovdje nije bio slučaj. A kolega nije mogao ni da nasluti da bi djevojka mogla nešto sebi nažao da učini. Kaže da nisu razgovarali tokom vožnje, ali da mu to nije bilo ništa čudno. Stao je na stanici, naplatio vožnju, poželio joj prijatnu noć i nastavio svojim poslom. To je sve i ispričao u policiji – tvrde u udruženju taksista.

Aleksandra Božić treba biti sahranjena sutra u 15 časova na groblju u Petrovaradinu, a njeni prijatelji i rodbina počeli su da se opraštaju od nje i putem društvenih mreža jer je njen Fejsbuk profil sada memorijalni.

Niko od njih i dalje ne može da povjeruje da je riječ o Aleksandri za koju imaju samo riječi hvale. O njoj navode da je bila vesela djevojka, puna duha, te da je prošle godine upisala srpsku književnost na Filozofskom fakultetu, a prije samo mjesec dana položila je i prijemni za Fakultet tehničkih nauka – Odsjek saobraćaj i transport.

Nju su na Institutu za sudsku medicinu identifikovali otac i stric.

POVEZANO
Aleksandra Božić nestalaBRAT ALEKSANDRE BOŽIĆ (21): "Ne vjerujem da se ubila! Zar se neko ko razmišlja o smrti, toliko..."