U Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb" osvanula je objava koja je mnoge potresla. Jedna Zagrepčanka opisala je tužni prizor koji je vidjela prilikom vožnje.

"Tokom današnje uobičajene vožnje tramvajom, na posljednjoj stanici ulazi otac. Ispod lijeve ruke dvije štake, dok desnom pokušava pridržavati kolica s malim djetetom. Napokon uspijeva sjesti na prazno sjedalo, dok se dijete budi. Prvo sto progovara je ”tata, ja sam gladan”. Tata mu objašnjava kako danas nije bilo bas boca, te da mu je uspio kupiti samo jedno pecivo, s tonom koji obećava kako će se tata uvijek snaći", napisala je.

Dodala je da joj je neshvatljivo da mi kao društvo dopuštamo da ijedno dijete bude gladno.

POVEZANO
Add To Homescreen 1SVIĐAJU VAM SE TEKSTOVI NA NAŠOJ STRANICI? Dodajte nas na ekran svog telefona! :)

"Kasnije kroz priču s ocem, sam doznala da boluje od multiple skleroze, zadnjih mjesec dana je proveo u bolnici, dok je djecu čuvala neka gospođa kojoj je morao platiti 3.500 kuna. Starije dijete je osmogodišnja koja je tom trenu bila u školi. A tata je išao na ''posao'' skupljanja boca, teško pokretan s trogodišnjim djetetom. Posto je njihov problem znatno veći od mojih mogućnost, molim sve koji imaju ikakvu dodatnu informaciju o gospodinu s Gornje Kustošije (mislim da je rekao da se zove Milio ,vjerujem da susjedi znaju situaciju), informaciju o mogućnostima rješavanja trenutne situacije, ili volju za pomoć da se jave.Gospodin mi je ostavio kontakt", napisala je.

Građani su se brzo odazvali, a napravljena je i stranica na kojoj se može pomoći ocu i njegovim mališanima.

Ilija Karamatić djeca

Ispostavilo se da je u pitanju Zagrepčanin Ilija Karamatić s Kustošije boluje od multiple skleroze i nema posao. Njegova četveročlana familija živi od 3.000 kuna. Od toga mu 2400 kuna odlazi na stan i režije. Supruga mu ne radi, a imaju dvoje male djece.

Za njegovu tešku životnu situaciju doznalo se nakon što ga je u tramvaju srela gospođa koja je čula kako mu sin govori da je gladan. A njegov odgovor je da mu je kupio samo pecivo jer da nije prikupio dovoljno boca.

Portal Index je stupio u kontakt s Ilijom Karamatićem koji je potvrdio da je riječ o njemu.

"Da, to sam ja. Budući da ne radim, prikupljam boce, no zimi ih je puno teže pronaći. Imam dvoje djece, kćer koja ide u prvi osnovne i sina od 4 godine. Taj dan sam išao u potragu za bocama sa sinom, budući da imam multiplu sklerozu i da sam teško bolestan prisiljen sam nositi štake. U tramvaju mi se sin požalio da je gladan i to je čula jedna gospođa kojoj sam ispričao svoju tešku životnu situaciju i ona je to podijelila na Internetu. Danas mi cijeli dan zvoni telefon. Ljudi se javljaju i žele nam pomoći, to me jako ganulo".

Po struci je kaže, automehaničar i konobar, no zbog bolesti ga niko ne želi zaposliti.

"Nevjenčana supruga je cvjećarka, radila je za jednog gazdu koji ju povremeno zove, a još je dobila i neku tešku alergiju pa su joj ruke počele oticati od zelenila tako da sad ne radi. Ja primam invalidninu od 1.250 kuna te dječji dodatak. Ukupno živimo od 3.000 kuna. Budući da smo podstanari plaćam 2.400 kuna za stan i režije i ostane nam 600 kuna za hranu i ostalo. Zato skupljam boce. Ljeti je puno lakše. Zimi mi je teško hodati".

Na pitanje šta mu treba je rekao da mu treba hrana za ženu i djecu, jer ona kaže, baš i ne jede. A potrebni su mu i odjeća i obuća. Kćerka mu dodao je nosi broj obuće 31, a sin 28, a svi koji mu žele pomoći mogu ga nazvati na 091 395 6976. 

(Doznajemo.com/Index.hr)