Završen je uviđaj nakon saobraćajne nesreće na autoputu A1 Visoko - Sarajevo u mjestu Ljubinići, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga povrijeđena. Nakon više od četiri sata, vučne službe su odvezle olupine automobila koji su učestvovali u saobraćajnoj nesreći kod mosta iznad rijeke Bosne.

Poginuo je Amir Alić (25), koji je bio na mjestu suvozača. Povrijeđeni vozač Ferid Hadžihaskić (25) je prevezen u bolnicu.

Prema rekonstrukciji, Audi koji se velikom brzinom (ali navodno dozvoljenom na autoputu) kretao iz pravca Visokog prema Sarajevu prvo se zabio u betonsku ogradu, a zatim u drugi automobil iste marke - u kojem se nalazio poginuli suvozač.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil Audi pri velikoj brzini udario u betonsku bankinu na mostu, a nakon toga i u drugi automobil.

Nesreća Ilijaš Visoko noć 25/09/2017

Foto: Amir Alić (Facebook)

Jedna osoba je na mjestu poginula dok je druga prebačena u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Nakon policijskog uviđaja kojem su prisustvovali dežurni kantonalni tužilac i vještaci, automobili su odvezeni sa autoputa, a saobraćaj je normalizovan.

POVEZANO
Ilijaš - Visoko nesreća 25/09/2017 2(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Poznato ko je poginuo u HOROR SUDARU na autocesti između Ilijaša i Visokog!