Poslije skandala sa Volkswagenom, sve više gradova na Starom kontinentu uvodi ograničenja ili zabrane za dizel vozila. To u nepovoljan položaj stavlja preprodavce polovnih automobila.

- Donedavno mi je prodaja dizelaša išla odlično, a sada ih se ne mogu osloboditi zbog tih zabrana. Evo, passat dizel euro 6, skoro nov automobil, ne mogu da prodam ni za 7.000 eura nižu cijenu, tvrdi jedan vlasnik prodavnice polovnih automobila u Njemačkoj.

Prema podacima nacionalnog udruženja trgovaca automobila, dizel vozilo staro tri godine, sa 45.000 pređenih kilometara, gubi polovinu svoje vrijednosti.

U rukama njemačkih trgovaca trenutno se nalazi oko 350.000 novijih polovnjaka, ukupne vrijednosti pet milijardi eura, koji ne mogu naći svog kupca...?!

- Svi mi govore teraj auto na Balkan, izvezi ga u Srbiju, Hrvatsku, prešao je 300.000 kilometara, a može još toliko, priznaje jedan trgovac.

To je, po svoj prilici, ono što njemački auto-dileri i rade. Tokom 2018. godine na istočno i jugoistočno evropsko tržište iz Njemačke je izvezeno 226.000 polovnih vozila. To je dvostruko više u odnosu na 2013. godinu, prije Volkswagenovog skandala, kada ih je izvezeno 142.000.

Nijemci sve manje kupuju dizelaše zbog zabrane, odnosno, ograničenja, tzv. ekoloških zona, koje su u posljednjih nekoliko godina uvedene u 50-ak njemačkih gradova.

Dizelašima je zabranjeno da ulaze u centar Stuttgarta i Hamburga, a prema najavama, zabrane bi u budućnosti mogle biti još i rigoroznije. Istim stopama kreću i Milano i London.

POVEZANO
Automobili licitacija HNK feb 2017ZA ONE KOJI IMAJU BENZINSKE ILI DIZEL AUTOMOBILE: Pariz ih zabranjuje do 2030. godine?!