Zbog saobraćajne nezgode na autoputu A-1 smjer Sarajevo sjever-Podlugovi, potpuno je obustavljen saobraćaj, do završetka policijskog uvđaja, naveli su u 20 sati iz BiH AMK-a. Uviđaj je trajao do 22.30 časova.

Na licu mjesta su bile formirane velike kolone vozila.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se večeras na autoputu A1, na relaciji Sarajevo-Zenica, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Na mjesto nesreće upućene su policijske patrole i vozila hitne pomoći, a saobraćaj je na toj dionici u potpunosti obustavljen.

Kako se nezvanično doznaje, nesreća se zbila u Semizovcu, 500 metara od naplatnih kućica, piše Crna Hronika BiH.

Nesreća Autoput 14/09/2018a

Povrijeđeni su jedna ženska osoba i dvoje djece, nakon što je automobil Alfa Romeo udario u betonski zidić, kod jednog mosta i sletio s puta.

Dežurna doktorica Urgentnog centra Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš" potvrdila je za "Dnevni avaz" da su dovezeni majka i dvoje djece. Medicinski tim radi na njihovom zbrinjavanju.

Majka je zadržana radi operativnog zahvata.Jedanaestogodišnji dječak je upućen na Kliniku za ortopediju KCUS također zbog operativnog zahvata, dok je šestogodišnjak prebačen na Kliniku za neurohirurgiju na KCUS-u. Mlađi sin je i najteže povrijeđen.