Vjerovatno je većini vrlo teško pogoditi i odgovoriti na pitanje, koji se naš megapopularni glumac nalazi na ovoj požutjeloj fotografiji?

Zato Vas nećemo dugo držati u neizvjesnosti - u pitanju je, naravno, Mustafa Nadarević (74), naš Izet iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan". No, Nadarević je ostvario i cijeli niz drugih uloga, ne samo na televiziji, već i na filmu i u teatru.

POVEZANO
Mustafa Nadarević zamišljenMUSTAFA NADAREVIĆ ZADNJIH 8 GODINA ŽIVIO JE S BOLOM: Njegova ljubav otišla je, isto od raka, u 48-oj

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine, za vrijeme NDH. Zbog bombardiranja grada se, zajedno s familijom, seli u Zagreb. Otac mu je bio domobranski narednik, a majka prvo domaćica, pa zatim blagajnica mesarsko-pekarskog poduzeća "Mićo Šurlan" u Bosanskom Novom. U Zagrebu je pohađao prvi razred osnovne škole, zatim seli u Bosanski Novi gdje ostaje sedam godina, a potom seli u Rijeku, gdje je završio Gimnaziju.

Mustafa Nadarević kao mali

Glumačke prve korake napravio je u Kazališnoj grupi Viktora Cara Emina. Na studij odlazi u Zagreb te je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Teatarsku karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ostvario je cijeli niz zapaženih uloga tokom dugogodišnje karijere.

POVEZANO
Sjajni momci-2POPULARNI IZET FAZLINOVIĆ OTVORENO PROGOVORIO Bolest me nije obeshrabrila, mogu i stopom do Švedske

(Doznajemo.com)