Salem Hrnjak (35) iz Konjica koji je danas u 14.20 sati povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Orahovici podlegao je usljed zadobijenih povreda u Kliničkoj bolnici Mostar.

Hrnjak je vozio Golf 2 u momentu nesreće, a s njim u vozilu je bio i saputnik Rifat Mezit, koji je zadobio povrede ali nije životno ugrožen.

U drugom Golfu 2 vozač Ermin Karić zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je u bolnici u Konjicu a lake tjelesne povrede zadobio je maloljetni saputnik.

U četvrtak oko 14:20 časova na magistralnoj cesti M-17 između Konjica i Sarajeva, u mjestu Orahovica, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva automobila Golf 2.

Došlo je do direktnog sudara dva automobila. Na teren su izašle ekipe hitne pomoći iz Konjica, vatrogasci i policija. Vatrogasci su morali učestvovati u izvlačenju povrijeđenih iz praktično potpuno uništenih vozila.

Saobraćaj je nakon nesreće zbog uviđaja i pružanja pomoći povrijeđenim bio zaustavljen u oba smjera. Nakon završenog policijskog uviđaja i uklanjanja vozila, normalizovano je saobraćanje magistralnim putem M-17 Konjic-Jablanica, kod mjesta Orahovica oko 17 h.