Abdulrahman Sabri (22) iz naselja Velečevo, nadomak Ključa, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Krasulje, na regionalnom putu koji povezuje Sanski Most i Ključ.

Sabri je upravljao FIAT puntom, koji se sudario sa seat ibicom, za čijim se upravljačem nalazio 58-godišnji muškarac iz Sanskog Mosta, koji je povrijeđen u ovom sudaru.

Također, povrijeđena je i 15-godišnjakinja iz Sanskog Mosta koja se nalazila u automobilu skupa s nastradalim Sabrijem.

Kako je izjavio predstavnik za javnost MUP-a USK Ale Šiljdedić, do sudara dva automobila došlo je nakon što je FIAT punto, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa drugim automobilom koji mu je dolazio u susret.

Od zadobijenih povreda Sabri je preminuo na licu mjesta, dok su povrijeđeni muškarac i djevojka zbrinuti u Općoj bolnici u Sanskom Mostu.

Zbog težine povreda, djevojka je potom transportovana u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Kako se nezvanično doznaje, nastradali mladić je rođen u Kairu, glavnom gradu Egipta, ali je imao bh. državljanstvo i živio je u Velečevu, odakle je porijeklom njegova majka.

U NK "Podgrmeč" iz Sanskog Mosta navode kako im se javio prije sedam dana sa željom da trenira i da su planirali da provjere njegove fudbalske kvalitete.

POVEZANO
Emina Pehadžić sudarTužna vijest iz bolnice: PRESTALO KUCATI SRCE 15-godišnje djevojčice Emine Pehadžić iz Sanskog Mosta