Stravičan slučaj u utorak ujutro dogodio se u Sloveniji. U Grosuplju je ubijena 27-godišnja trudnica Nika Makić-Omahen i njeno nerođeno dijete, potvrdila je policija.

Policijski službenici pronašli su i mrtvog 44-godišnjeg počinitelja Romana Miklavčića (44) koji je, prema nalazima policije, počinio suicid.

Makić Nika ubistvo Slovenija 1

Foto: Mjesto zločina

Prema podacima ljubljanske policijske uprave, 44-godišnji državljanin Slovenije nešto prije devet sati pucao je u Niku. Policajci su ga ubrzo pronašli mrtvog nekoliko kilometara od mjesta zločina sa ranom od vatrenog oružja. Pored njega je pronađeno vatreno oružje.

Fikret Makić, Nikin otac, koji je, kako se doznaje porijeklom iz Krajine i vlasnik kompanije u Sloveniji na mjestu zločina s bolom na licu pitao se zašto je ostao bez kćerke.

- Ne razumijem, nikome ništa ne dugujemo. Imamo sve otvoreno, svako može doći u bilo koje vrijeme – izjavio je čovjek koji je u trenutku izgubio svoju kćerku i unuku.

Makić Nika ubistvo Slovenija 1

Motiv ovog groznog čina ostaje misterija. Dok policija još nije otkrila detalje, proširile su se glasine, uključujući da je počinitelj već duže vrijeme proganjao svoju žrtvu.

Dženaza namaz i ukop Nike je 26.01.2020. godine u Iv. Gorici u 14:30h.