Starleta Tijana Maksimović iz Beograda poznatija kao Tijana Ajfon optužena za međunarodno navođenje na prostituciju u cijelosti je priznala krivicu, a predložena joj je jednogodišnja kazna zatvora, navedeno je danas iz Tužilaštva BiH. Ona je sporazumno priznala krivicu, a Sud BiH je prihvatio je predloženu kaznu od godinu dana zatvora.

- U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju optužena je, u prisustvu advokata, u cijelosti sporazumno priznala krivnju. U skladu sa sporazumom, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine - navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako se dodaje, predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela.

- Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH - navedeno je.

Optužena je lišena slobode u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u BiH, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje se*sualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolini Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, učesnici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva "Kristal".

POVEZANO
Tijana Ajfon hapšenje Bijeljina 0EVO KAKO POKUŠAVA DA SE "OPERE" TIJANA AJFON: Napisala ove 2 rečenice na društvenim mrežama!