Tridesetpetogodišnja Maja Avdibegović, kćerka poznatog muzičara Milića Vukašinovića, bivšeg bubnjara "Bijelog dugmeta" i frontmena "Vatrenog poljupca", pronađena je sinoć mrtva u sarajevskom naselju Jezero.

Njeno tijelo je pronađeno pola sata poslije ponoći, a sumnja se da se radi o samoubistvu. Ipak, to treba potvrditi nakon obavljene obdukcije nad tijelom preminule.

- Tijelo ženske osobe inicijala M.A. pronašli smo u 00.25 sati. Naše ekipe izvršile su uviđaj zajedno sa sudskim vještakom i nastavljamo sve radnje na rasvjetljavanju slučaja - izjavila je Suvada Kuldija, predstavnica za javnost MUP-a Kantona Sarajevo (KS), i dodala da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama i prvim rezultatima uviđaja, pretpostavlja se da je Avdibegović počinila samoubistvo tako što se predozirala narkoticima ili lijekovima, piše Faktor.

Podsjetimo, Avdibegović se već ranije pokušala ubiti nekoliko puta. Početkom prošlog mjeseca je u svom stanu u Sarajevu prerezala vene, ali su je ukućani pronašli prije nego što je iskrvarila.

Milić Vukašinović kćerka

Tada je neko od ukućana Maju pronašao krvavu u kupatilu te je odmah alarmirao policiju, koja je pozvala ekipu Hitne pomoći. Medicinari su stigli na vrijeme te su ženu zbrinuli i prevezli u Urgentni blok Opće bolnice "Prof dr. Abdulah Nakaš", gdje su joj rane na ručnim zglobovima sanirane.

PROBLEMI S OVISNOŠĆU!? Maja se dugo godina borila s ovisnošću o drogama. Poznati rock muzičar je Maju dobio u prvom braku sa suprugom Verom, a trenutno živi u Beogradu.

- Ovo se nije dogodilo prvi put, ovakve situacije sam doživljavao i ranije kada je Maja u pitanju. Tačnije, to se uvijek događa kada krizira i ne bih volio da o tome govorim javno. Razumijte me da mi kao ocu nije lako zbog svega ovoga - bio je zabrinut Milić nakon tog slučaja.

Prema njegovim tvrdnjama, 35-godišnja Maja je upala u kandže narkotika s kojima se borila posljednjih godina.

POVEZANO
Suzana Milić Vukašinović ISPOVIJESTJEDAN OD NAJPOZNATIJIH MUZIČARA NA BALKANU, MILIĆ VUKAŠINOVIĆ htio da se ubije!?