Beživotno tijelo dječaka Vukašina Samardžije (10) pronađeno je u šumi u blizini jezera Alagovac (Nevesinje, BiH), na lokalitetu Ljubovića bara. Kako javlja RTRS dječakovo tijelo su pronašli mještani koji su sudjelovali u potrazi. Nakon uviđaja, utvrđeno je da nije riječ o nasilnoj smrti, a uzrok bi trebalo da bude poznat nakon obdukcije.

Iz PU Nevesinje su potvrdili da je policija došla na lokalitetu jezera Alagovac, koje je udaljeno nekoliko kilometara od kuće u kojoj je dječak živio.

Nestanak dječaka je prijavljen jučer u jutarnjim satima, nakon što se nije pojavio u periodu od 15:30 sati prethodnog dana.

POVEZANO
Vukašin Samardžija CBZAVRŠENA OBDUKCIJA, SAD JE SVE JASNIJE: Poznat uzrok smrti dječaka Vukašina Samardžije (10)

Nakon prijave u Nevesinje je stiglo oko 110 pripadnika Gorske službe spašavanja (GSS) iz cijele BiH, a u potrazi za dječakom su učestvovali i policija i mještani, što je potvrdio načelnik Stanice Gorske službe spašavanja Čitluk Žarko Pehar.

Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Za dječakom je tragalo više od 300 ljudi te su pored policije i GSS, učestvovali i pripadnici Civilne zaštite, lovačkih društava te veliki broj građana.

U potragu su bila uključena i dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u saradnji sa MUP-om, a uprava Civilne zaštite na raspolaganje je stavila i dronove, navodi RTRS.

***

09:14 h

Potraga za nestalim dječakom Vukašinom Samardžijom nastavljena je i jutros. Iz Opštinskog Štaba Civilne zaštite mole se mještani Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dječakove kuće.

Traganje tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći nije donijelo nikakve rezultate. Pretraživan je teren Nevesinjskog polja od Bojišta do Krekova i Plužina i nisu pronađeni tragovi koji bi se pouzdano mogli dovesti u vezu sa dječakom. I informacije da je dječak viđen na tom području pokazale su se kao netačne.

Pas šarplaninac koji je bio sa dječakom kada je posljednji put viđen prije nestanka vratio se kući juče oko 15 časova, dok bicikl nije pronađeno, potvđeno je iz Civilne zaštite.

Više od stotinu pripadnika Gorske službe spasavanja (GSS) BiH s psima tragačima, policija, civilna zaštita, vatrogasci, planinari, lovci, rodbina i građani Nevesinja juče su bezuspješno tragali za dječakom.

Danas se u akciju treba uključiti Helikopterski servis RS, pripadnici službi zaštite i spasavanja grada Trebinje i dronovi Republičke uprave Civilne zaštite.

Akcijom rukovodi Nenad Ikonić iz Republičke uprave Civilne zaštite u koordinaciji a GSS i Opštinskim štabom civilne zaštite.

(Doznajemo.com/Trebinje danas/RTRS)