Zoran Marjanović (39), osumnjičen za ubistvo supruge Jelene (33), uskoro u zatvoru treba biti podvrgnut neuropsihijatrijskom vještačenju, prilikom kojeg se očekuje da će biti potpuno pročitan i trebalo bi se dokučiti da li je direktno umiješan u ubistvo svoje žene!

Naime, kako Alo! doznaje, tim sastavljen od neuropsihijatara i psihologa treba da utvrdi da li je Zoran podvojena ličnost i da li su tačne procjene pojedinih stručnjaka, danih na osnovu njegovog ponašanja i izjava za medije, da je sebe ubijedio da nije ubica.

- Kada se obave sva neophodna vještačenja i kada ih tužilaštvo detaljno analizira, slijedi odluka da li protiv Zorana Marjanovića ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice. U slučaju da konačna procjena pokaže da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, tužilaštvo može da traži dopunsku istragu, proširivanje istrage na druge osobe ili da, u krajnjem slučaju, odustane od krivičnog gonjenja zbog nedostatka dokaza - navodi izvor.

Rezultati vještačenja fizičkih i bioloških tragova s mjesta zločina na nasipu u Borči dostavljeni su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje treba da procijeni da li ima čvrstih dokaza protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene.

- Stručnjaci po Zakoniku o krivičnom postupku mogu mjesec dana da posmatraju osumnjičenog i da bukvalno svakog dana idu kod njega u zatvor ukoliko procijene da je to potrebno, i da tamo razgovaraju s njim i testiraju ga, sve dok ne riješe sve dileme i nedoumice. Stručnjaci imaju posljednju riječ i procjenjuju da li Zoran Marjanović ima savjest, da li će ona prije ili kasnije da proradi i da li će poslije toga sve da prizna. Od njihovog znanja i pristupa zavisi da li će ga pogoditi u žicu i prozrijeti do kraja - izjavio je izvor blizak istrazi.

POVEZANO
Jelena Krsmanović"ISPLIVAO" PRIVATNI SNIMAK JELENE MARJANOVIĆ, brutalno ubijene srpske pjevačice (VIDEO)

- Tužilaštvo analizira rezultate vještačenja i procjenjuje da li raspoloživi dokazi dovode osumnjičenog u direktnu vezu sa ubistvom pjevačice. Procjenjuje se, takođe, da li su rezultati obavljenih analiza dovoljna potvrda da je osumnjičeni počinio zločin ili je neophodno izvršiti još neka dopunska vještačenja. Dosadašnje analize i vještačenja, navodno, ukazuju da je Zoran direktno umiješan u ubistvo supruge Jelene. Međutim, procedura je takva da tužilaštvo ne otkriva detalje dok detaljno ne prouči nalaz. Nezvanično, sve ukazuje da je riječ o čvrstim i neoborivim dokazima  - dodaje izvor blizak istrazi.

Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, Zoran Marjanović je povezan s zločinom na osnovu DNK tragova koji su nađeni na Jeleninom tijelu, kao i tragova blata na njegovim farmerkama, koje je po sastavu identično onom s mjesta zločina.

- Osim utvrđivanja Zoranovih otisaka prstiju, kao i upoređivanja blata koje je nađeno na Jeleninoj kosi i na Zoranovim farmerkama, neke okolnosti nisu bile do kraja rasvijetljene, bar kada je riječ o javnosti, koja pomno prati cijeli slučaj i analizira nove pojedinosti. Nisu do kraja rasvijetljeni DNK tragovi nepoznatog muškarca koji su pronađeni na Jeleninim rukama i na trsci pored kanala u kojem je nađeno Jelenino tijelo - objašnjava sagovornik.

POVEZANO
Jelena i Zoran MarjanovićPRIJATELJICA UBIJENE JELENE PROGOVORILA (29.10.2017.) Marjanovići bi usred noći napunili bazen, pa..