Timur Kadić (40), osumnjičen za ubistvo H.B. (67) na farmi pilića u naselju Ramići (Hadžići, Sarajevo), saslušan je kasno sinoć u MUP-u Kantona Sarajevo (KS). Osumnjičeni je dao izjavu te, kako se doznaje, sve priznao!

Izjavu je dao u prisustvu sarajevskog advokata Omara Mehmedbašića (na fotografiji gore lijevo, op.prir.). Kadić je privođen u desetom mjesecu prošle godine nakon što je zapalio jednu sportsku kladionicu u naselju Čengić-Vila u Sarajevu.

- I ranije se, kada je palio sportske kladionice i kada se javnost pitala ko stoji iza toga, utvrdilo da je on bio iza toga. Govorio je da je kocka štetna. I tada sam tvrdio da on ima psihičkih problema i posljednju godinu se liječio na Klinici u Jagomiru, jer za ovakvo djelo, njegovo ponašanje nije normalno. Tražio sam ponovo neuropsihijatrijsko vještačenje, pogotovo zato što nije poznavao čovjeka niti je  ranije bio u konfliktu s njim do tog momenta - izjavio je Mehmedbašić, kako ga citira Dnevni avaz.

Od izvora bliskog istrazi doznaje se da je Kadić, koji živi na području Hadžića, kazao istražiteljima da je došao do radnje na farmi pilića da vidi šta može dobiti.

Kazao je da je došlo do svađe, a potom i do tuče s H.B., kojeg do jučer nije ni poznavao, a koji ga je pokušao otjerati. Kadić je izjavio da je u gombanju nožem u vrat udario svoju žrtvu.

Žrtva je punac vlasnika farme pilića. 

Kadić je nakon zločina pokušao pobjeći, ali ga je vlasnik farme sustigao, savladao i zadržao do dolaska policije.

Istražitelji su na licu mjesta pronašli nož kojim je ubijen nastradali.

Motiv za ubistvo je, najvjerovatnije, koristoljublje.

POVEZANO
Ubistvo Ramići 31/03/20KRVAVI ZLOČIN U HADŽIĆIMA KOD SARAJEVA: Osumnjičeni priveden, zločin počinjen nožem!