Neprikosnoveni vladar komunističke Jugoslavije Josip Broz Tito važio je za čovjeka koji ima dobar smisao za humor.

Tito je volio da šali pa čak i na svoj račun. Često su mu gosti bili neke od najpopularnijih javnih ličnosti vremena u kojem je bio predsjednik, i sa njima se šalio i lumpovao do duboko u noć.

Oni su nakon toga prepričavali anegdote, a česta tema su bili i politički vicevi koje je Tito, navodno, volio da sluša. O ovome je naročito svjedočio legendarni Velimir Bata Živojnović koji je Brozu bio omiljeni glumac i od koga je, prema pričama, tražio da mu priča viceve i istinu o onome šta narod govori.

POVEZANO
Titova navodna kćerka 1"Ja sam možda tajna kćerka Josipa Broza Tita!" TVRDI GRAĐANKA M.V. Ove je fotose našla kod maćehe

Ipak, van Titovih rezidencija, vicevi o njemu bili su zabranjeni i kažnjivi. Mnogo je onih koji završili na Golom otoku ili nekom drugom zloglasnom zatvoru samo zato što ih je neko čuo da pričaju ”nepodobne” šale.

Zato su se one pričale u pola glasa, tiho i tajno i, naravno, samo u probranom društvu. Naročito popularni, ali i zloglasni, bili su ovi vicevi, koje možete pročitati u nastavku...

Naročito popularni, ali i zloglasni, bili su ovi vicevi...

- Šta bi bilo da "Galeb" potone?
- Spasio bi se narod Jugoslavije!
- I ko još?
- I Tito, jer svako go**o pliva!

***

Šetao se Tito poslije rata po zemlji i ugleda seljaka kako ore s volovima i drvenim plugovima. Pa naredi njegovim da tom čoveku kupe traktor sa svim mogućim priključcima, a kako je to seljak čuo on veli.
- Pa gospodine, kome da ja zahvalim za taj lepi dar?
- Onome za koga si se borio u ratu!
- Joj, izvini đenerale Dražo, nisam te odmah prepoznao...

POVEZANO
Aleksandar Anjoli Tito 1SARAJLIJA KOJI JE ČUVAO TITA OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Evo šta je Broz imao u novčaniku!