Nakon potresne priče o teškom životu nane Havke Huskić i njene 9-godišnje unuke Ene su se brojni Bosanci i Hercegovci odazvali apelu za pomoć.

No, iz humanitarnog udruženja Pomozi ba su reagirali su sa sumnjama da je riječ o prevari i da je dijete zloupotrijebljeno:

POVEZANO
Ena Huskić Havka pomoć 2018DRUGA STRANA PRIČE O NANI i mami gladne devetogodišnje djevojčice (9) iz Gračanice. Jeste li znali?!

- Na videu možete vidjeti spornu porodicu iz Gračanice koja je prije 2 godine dobila izuzetno vrijednu donaciju putem emisije Život na čekanju, dok na videu koji smo jutros podjelili od Nove TV uopste nema tih stvari. Jutros smo pod velikim pritiskom ljudi koji su od nas tražili da im se pomogne, odmah reagovali i uplatili donaciju koju smo kasnije uspjeli povući nazad jer smo u međuvremenu od partnerske organizacije dobili informacije da se radi o klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta. Našim partnerima smo odmah povjerovali, a u međuvremenu smo došli i do ovog videa koji pokazuje da im se pomaže već duže vrijeme, naveli su jučer iz Udruženja Pomozi.ba.

POVEZANO
Djevojčica Ena i nana Havka HuskićCENTAR ZA SOCIJALNI RAD OBJAVIO: "Ovo je prava istina o djevojčici Eni i njenoj nani Havki!"

Objavljen je i video ove porodice iz Gračanice koja je prije dvije godine dobila izuzetno vrijednu donaciju putem emisije "Život na čekanju", dok na videu koji je potresao BiH, a u kojem malena Ena plače jer nema šta da jede, nema tih stvari.

Video je tokom noći uklonjen sa Jutjuba.

POVEZANO
Ena Huskić Havka pomoć 2018DRUGA STRANA PRIČE O NANI i mami gladne devetogodišnje djevojčice (9) iz Gračanice. Jeste li znali?!

Iz Udruženja NUR koje se uključilo u prikupljanje pomoći su u objavi naveli kakvo je realno stanje, prema njima:

- Prije same posjete porodici Huskić, posjetili smo lokalnu policijsku stanicu, i obišli njihove komšije u potrazi za tačnim i detaljnijim informacijama. U policijskoj stanici su nam potvrdili da je u pitanju porodica sa ne baš tako sređenim porodičnim odnosima, ali da su nana i Ena zaista u velikoj potrebi. Komšije koje smo obišli, pomagali su im koliko su bili u mogućnosti, rekli su nam da su zaista i došle u situaciju da u kući nije bilo hrane za jesti. Nakon ovih informacija, zaputili smo se ka domu Huskića...

Na Fejsbuku su objavljeni i podaci koji sugerišu da je odnos između nane Havke i majke djevojčice drugačiji nego što se mislilo.

Ena Gračanica zaglavlje

(Doznajemo.com)