U selu Selačka kod Kotor-Varoši (BiH), gospodin Novo Tomić (48) je teško povrijeđen kada ga je napao medvjed. Zadobio je povrede koje mogu biti opasne i po život, ali su ih doktori uspješno sanirali!

Napad se navodno dogodio sinoć na njivi povrijeđenog. Muškarac je, prema nezvaničnim informacijama, zasijao zob, te je primijetio da mu divljač jede ljetinu te je odlučio otići u njivu i s puškom čekati životinje, doznaje se iz MUP-a RS. No, naišao je medvjed, koji ga je napao i povrijedio. Navodno Tomić je, ranio medvjeda i pomislivši da je mrtav prišao mu, nakon čega je razjarena životinja napala i nanijela mu stravične povrede.

Marija Markanović, predstavnica za javnost PU Banjaluka, izjavila je da je PS Kotor Varoš u subotu uveče zaprimila prijavu da je muškarac zadobio povrede od medvjeda u mjestu Selačka...

Ipak, u borbi na život i smrt muškarac se uspio izvući i pozvati pomoć, te pucati još jednom nakon čega je usmrtio medvjeda. On je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS.

"Priča se da je on sam sebi podvezao stopalo, jer mu je visilo na par tetiva, a nakon toga pretpostavljam da je pozvao ljude koji su došli po njega i odvezli ga u bolnicu", naveo je izvor na koji se pozivaju banjalučke `Nezavisne novine`

Tomić je kako se doznaje smješten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njemu je medvjed otkinuo lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice te je po prijemu odmah operisan. Po cijelom tijelu ima ugrize, ali je u stabilnom zdravstvenom stanju.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS naveli su da je između ostalog pacijent zadobio ugrize od strane pomenute životinje na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke.