Jedna fotografija ipak je dala nadu da je djevojčica preživjela...

Humanitarka Adira Husić prije nekoliko dana zamolila je Televiziju Živinice da u arhivi potraže snimke dolaska izbjeglica iz Srebrenice koji su prognani 1995. godine.

POVEZANO
Nena Kadira Srebrenica 1Fotografija starice iz Srebrenice potresla regiju: "Ahmede, jesu li mi to došla djeca?" (FOTO)

Husićeva je uputila molbu da se kod pregledanja snimaka obrati pažnja na djevojčicu Selmu Musić koja je zadnji put viđena u Potočarima gdje joj se gubi svaki trag. Njeni roditelji od tada žive u agoniji jer ništa ne znaju o sudbini svoje djevojčice.

Jedna fotografija ipak je dala nadu da je djevojčica preživjela. Djelatnici Televizije Živinice su za nekoliko dana pregledali desetine VHS kaseta i 20.07.2020. godine došli su do konkretnog traga.

Na jednom od snimaka koji je nastao u Kladnju nakon dolaska prognanika is Srebrenice vidi se djevojčica koja nevjerovatno liči na Selmu. Mnogi detalji upućuju na to da se zaista radi o nestaloj djevojčici.

POVEZANO
Srebrenica BIN Amela - Salko"POZNAJEM OCA SAMO SA FOTOGRAFIJE.." Priče djece čiji su očevi dok su bili bebe ubijeni u Srebrenici

Boja kose, odjeće, šare na čizmama, dob, tjelesna konstitucija nedvojbeno ukazuju da se radi o istoj djevojčici, Selmi Musić. Sudeći prema videomaterijalu u prilogu, djevojčica se domogla slobodne teritorije i živa je. Daljnju sudbinu potrebno je istražiti uz pomoć institucija i organizacija.

Ukoliko imate bilo kakve informacije o djevojčici možete kontaktirati Adiru Husić i pomoću u okončanju agonije porodice Musić koja traje decenijama.

POVEZANO
Srebrenica video porukePOSLJEDNJI AMATERSKI SNIMCI LJUDI KOJI SU UBIJENI U SREBRENICI: "Ćao Eda, Adine, Belma. Volimo vas!"