Kako je potvrdila policija u Kemptenu, na autoputu 96 kod Mindelheima (Njemačka, Landkreis Unterallgäu) noćas oko 4.30 se dogodio stravičan sudar između kombija švicarskih registracija, marke "Mercedes Sprinter" i kamiona "MAN" slovačkih registracija, u kojem je poginuo vozač kombija, muškarac porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

U vozilu je bilo šest osoba iz BiH, starih između 20 i 56 godina, od kojih je pet povrijeđeno i prevezeno u bolnicu, kako bi im bila ukazana medicinska pomoć.

Kamion je išao u pravcu Lindaua kada se dogodio sudar, čije uzroke treba utvrditi istraga. Da li su vozilu otkazale kočnice ili je vozač zaspao za volanom zasad se ne zna, a to su mogući uzorci tragedije.

56-godišnji vozač ostao je prikliješten u vozilu i morali su intervenisati vatrogasci i rezati lim, kako bi bilo izvučeno njegovo tijelo. Dvije osobe u slovačkom kamionu prošle su bez povreda.

Više od tri sata cesta je bila zatvorena za saobraćaj, kako bi bio obavljen uviđaj i uklonili se ostaci sa puta. Formirane su kolone u dužini od 5 kilometara, u pravcu Lindaua.

Mindelheim nesreća 27/10/2017 0

Mindelheim nesreća 27/10/2017 0

Mindelheim nesreća 27/10/2017 0

(Doznajemo.com)