Četverogodišnji dječak N.I. iz Aljinovića (Srbija), sela 15-ak kilometara udaljenog od Nove Varoši, preminuo je u noći između srijede i četvrtka u Kliničkom centru Srbije od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se krajem prošle nedjelje dogodila u tom selu na nekategorisanom putu.

Naime, mališana je u četvrtak 27. septembra na seoskom putu, u neposrednoj blizini porodične kuće, vozilom udario komšija Z.T., koji je bio u alkoholisanom stanju. Rešenjem Osnovnog suda u Prijepolju vozaču je određen jednomjesečni pritvor.

Predstavnica za javnost Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković izjavila je da je do nezgode došlo krajem prošle sedmice te da je u njoj jedno dijete zadobilo teške povrede, a da je vozač koji je izazvao nezgodu bio pod dejstvom alkohola te da mu je određen pritvor.

- U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je motorno vozilo kojim je upravljao Novovarošanin Z.T. i dječak star četiri godine. Protiv vozača automobila je podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Rješenjem Osnovnog suda u Prijepolju vozaču Z.T. je određen jednomjesečni pritvor. Daljom istragom biće utvrđeni svi detalji vezani za nezgodu koja je dogodila – istakla je Bošković.

Inače, kako se doznajemo, tog dana dječak je šetao seoskim drumom s majkom i još troje dece. U trenutku nesreće mališan se nalazio s jedne strane puta dok je njegova majka s ostalom djecom bila s druge strane džade naspram njih.

Vozilo koje je s leđa došlo udarilo je mališana i odbacilo ga nekoliko metara pored puta. Ljekari Hitne pomoći brzo su stigli na lice mjesta, međutim dječak se u trenutku dolaska ljekarske ekipe nalazio u komi pa je prevezen pravo u Užice, a zatim dalje za Beograd. Posljedice koje je zadobio u nezgodi bile su takve prirode da ljekari uprkos svemu što su učinili nisu usp,eli da spasu život četverogodišnjaku.

Z.T. je bio kućni prijatelj s familijom nastradalog, odmah pošto je ljekarska ekipa odvezla mališana s mjesta nezgode on je pokušao da izvrši samobistvo vješanjem.