Tragedija na Olimpijskoj planini!

U Babinom dolu na Bjelašnici danas je poginuo Aziz Spahić (55) nakon što je pao s četverotočkaša. Pretpostavlja se da je u pitanju tzv. QUAD kojeg je iznajmio i kojeg je neuspješno pokušao popeti uz težak teren.

Mi smo stigli da pokušamo pomoći. Došli smo brzo na mjestu tragedije. Tu je bila i Hitna pomoć, ali vozaču nije bilo spasa. Pokušavali su ga reanimirati, ali ni to nije donijelo rezultat. Imao je teške tjelesne povrede, posebno glave – izjavio je jedan od očevidaca, učesnik akcije pomoći nakon tragedije na Bjelašnici.

POVEZANO
Aziz Spahic dženaza 1(FOTO) Stotine ljudi došlo da isprati AZIZA SPAHIĆA, koji je poginuo u nesreći na Bjelašnici

QUAD Bjelašnica nesreća 21/06/19 1

Kako se doznaje, s poginulim je u trenutku nesreće bila i jedna ženska osoba, koje je zadobila povrede.

- Kada smo uspjeli doći do njih, pokušali smo reanimirati muškarca, ali bezuspješno. Ekipa Hitne pomoći konstatovala je smrt. Djevojka je uslijed težih povreda prevezana na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, izjavila je predstavnica za javnost Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač.

QUAD Bjelašnica nesreća 21/06/19 1

Na teren su izašle ekipe Gorske službe spašavanja (GSS) Sarajevo, policija i Hitna pomoć, ali čovjeku nije bilo spasa. Angažirani su bili i pripadnici Federalne i Kantonalne civilne zaštite.

Tužilac iz Konjica koji je došao na lice mjesta naložio je obdukciju tijela.

QUAD Bjelašnica nesreća 21/06/19 1