Zbog saobraćajne nesreće koja se rano jutros oko 02:50h dogodila na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Srebrenik kod mjesta Čanići (BiH) saobraćaj na ovom dijelu bio je u potpunosti obustavljen zbog zbog policijskog uviđaja. Kako je potvrdila Amra Kapidžić, predstavnica za javnost Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (TK) uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK okončan je u 9:30 sati.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo Mercedes i autobus jedna osoba smrtno je stradala na licu mjesta dok su dvije osobe prevezene u UKC Tuzla gdje su im na Klinici za hirurgiju konstatovane teške tjelesne povrede i oni zadržani su na daljnjem liječenju.

POVEZANO
Tuzla nesreća 18/01/20dJOŠ VEĆA TUGA NAKON NESREĆE KOD TUZLE: I drugi mladić podlegao strahovitim povredama (FOTO)

Zbog ove saobraćajne nezgode intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla, piše tuzlanski.ba.

Kako je kasnije objavljeno, poginuo je Irmel Arnautović, 29-godišnji mladić iz naselja Tinja kod Srebrenika.

POVEZANO
Irmel Arnautovic nesrećaIRMEL (29) je bio u Mercedesu kada je PRI VELIKOJ BRZINI NAIŠAO AUTOBUS

Tuzla nesreća 18/01/20a

Njegov rođak Anel Arnautović zadobio je teške povrede i doktori mu se bore za život i operisan je. U Mercedesu koji se sudario s autobusom bio je i Eldin Arnautović, koji je, prema za sada nezvaničnom podacima, lakše povrijeđen. U automobilu je bio još jedan mladić čiji identitet za sada nije poznat, a njemu se, također, u bolnici bore za život.

- Dva pacijenta su primljena na Kliniku za anasteziologiju i reanimatologiju UKC s teškim vitalno ugrožavajućim povredama – naveli iz Press-službe UKC Tuzla.

Tuzla nesreća 18/01/20a