U eksploziji plinske boce koja se dogodila u nedjelju oko 15 časova u Ulici Milana Blagojevića u Nišu u Srbiji poginule su dvije osobe, a četvoro je povrijeđeno. Smrtno su stradali sestra i brat, Neda i Milan Pavlović, blizanci stari 18 godina.

Na teren su izašle ekipe vatrogasaca i policije, koji pretražuju ruševine unutar kuće.

Prvi u pomoć pritekao je i Dejan Tocić, koga je snažna eksplozija digla na noge, da je istrčao na ulicu.

- Na ulici je ležao muškarac i čulo se zapomaganje iz kuće. Viknuo sam "da li ima dece" i kada su mi rekli da ima, impulsivno sam potrčao unutra da im pomognem. Međutim, prizor je bio stravičan. Naišao sam na dječaka koji je bio zarobljen ispod betonske ploče, a odmah pored njega ležala je i djevojčica. Nijedno ni drugo nisu davali znake života. Cijeli prvi sprat se sručio na njih, nije bilo moguće da ih izvučem - uznemiren, posvjedočio je Tocić, kako ga citira Blic.

Eksplozija plina Niš 02/04/2017

Još uvijek nije poznato koliko je ljudi bilo u kući kada je došlo do eksplozije. Stradali blizanci navodno su bili u gostima. Na ulici je rasuta srča od popucalih prozora, a policija obavlja uviđaj.

Kako nezvanično doznajemo, do eksplozije je došlo u prizemlju kuće, a uzrok je neispravna plinska boca. Kako tvrdi jedna od komšinica iz obližnje kuće, u prizemlju je živjela sama starija žena.

- Prije samo dva dana je ugradila taj plin i bila je jedan komšinica kod nje i rekla joj da se osjeća gas. Odmahivala je glavom na to rekla da bi ona to znala, jer je valjda po struci hemičarka - ispričala je Kosana Miligić.

Na lice mesta stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.