Užas u Arilju, naselju u jugozapadnom dijelu Srbije, nedaleko od ušća Rzava u Moravicu! Petogodišnji dječak Boško K. iz tog mjesta nestao je danas u rijeci Rzav u centru ovog grada. Pronađen je u toku Moravice, u mjestu Sastavci, nekoliko kilometara od mjesta gdje je upao u rijeku. Započela je reanimacija, ali bez uspjeha.

Nestanak dječaka  iz ariljskog naselja Rigošte prijavio je oko 12 sati brat mališanove majke, s kojim se (i s Boškovim bratom) nalazio u šetnji pored rijeke. Nije najjasnije kako je mališan upao u vodu. Muškarac je dječaka prvo tražio po obali, a onda je pozvao pomoć i prijavio njegov nestanak.

- Najjezivi trenuci su bili oni dok je dječak dozivao brata kojeg je nosila rijeka, a onda ljudima koji su se skupili u parkiću govorio kakvu je Boško imao kapu, nadajući se da će taj detalj pomoći u potrazi - ispričala je žena koja živi blizu visećeg mosta nad Rzavom i koja je čuvši zapomaganje izašla iz dvorišta da vidi šta se dešava.

Nivo Rzava je danas bio povećan. Odmah po dojavi o nestanku dječaka je započela pretraga obala nabujale rijeke kroz Arilje. Angažovane su spasilačke ekipe. Portparol Policijske uprave Užice izjavio je da je su na terenu angažovani Tim za spasavanje na vodi, kao i vatrogasci iz Arilja, Požege i Užica. Nakon otprilike sat i po dječak je pronađen, ali bez znakova života. Na mjestu gdje je pronađen dječak zavladao je muk.

Prema prvim informacijama, dijete je bilo u šetnji s godinu dana starijim bratom i ujakom, igralo se pored rijeke, i prema tvrdnjama prolaznika potrčako ka rijeci i zagazilo u istu. U sekundi ga je voda povukla, i našao se usred rijeke koja je u ovom dijelu brza.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić naveo je da je smrt dječaka konstatovana u 14.25 sati.

- Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dijete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje djece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gdje postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mjesta izašli s četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju - izjavio je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

Rzav potraga za dječakom 10/03/2018 1

Mjesto gdje je mališan upao u vodu (gore)

Rzav potraga za dječakom 10/03/2018 1

- Pošto je rijeka nabujala i postojala je mogućnost da je tijelo odnijeto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli s pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao tijelo dečaka, na tom mjestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 - izjavio je Cicvarić.

POVEZANO
Kayden Fleck utapanje 0MAMA SE NA SAHRANI NIJE MOGLA ODVOJITI OD BIJELOG KOVČEGA: U rijeci se utopio 5-godišnji blizanac