Banjalučanin Slobodan Gajić (60) sinoć je aktivirao dvije ručne bombe, kojim je sebe ubio, a dva lica teško ranio, doznaju "Nezavisne novine". Tragedija se dogodila u Ulici Filipa Kljajića, na broju 30, oko 21.45.

- S.G. je bacio ručnu bombu u opel astru u kojem su bila dva lica, od kojih je jedno zadobilo teške povrede, potvrdila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

U vozilu su, prema informacijama "Nezavisnih", bili Dragoslav Grbić i i Slavica Grbić, a koja je teško povrijeđena.

"S.G. se nakon toga vratio do svog dvorišta gdje je aktivirao drugu bombu od koje je zadobio povrede usljed čega je preminuo na licu mjesta", navela je Markanovićeva.

Dragoslav i Slavica Grbić su supružnici, a bili su u gostima kod Gajića, a potom je, pretpostavljaju komšije, došlo do svađe. Komšije kažu da je Dragoslav Slobodanov šurjak. Aktiviranjem druge bombe teško je povrijeđena i Slobodanova supruga Ljiljana Gajić.

Bomba BL 03/12/2017a

"Povrijeđena lica su prevezena i zbrinuta u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Rad na dokumentovanju navedenog je u toku", zaključila je Markanovićeva.