Sinoć se na lokalnom putu u kalesijskom naselju Rainci Donji dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan automobil marke "Opel astra", koji je udario u stub.

U automobilu su se nalazile tri osobe, a od posljedica udara smrtno je stradala 18-godišnja Neira Mujkić iz Rainaca Gornjih, koja se nalazila za volanom.

Kako doznaje NKP.ba, Neira Mujkić je s prijateljima i prijateljicama bila na rođendanu kod drugarice, a nakon završetka proslave krenula je da neke od njih odveze kućama.

U nesreći je teško povrijeđena E.D. (18), koja je smještena na Odjelu intenzivnje njege Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli. U ovoj nesreći je povrijeđen i T.A., koji se također nalazio u vozilu, ali je kontatovano da je zadobio lakše povrede.

Neira Mujkić je ove godine završila Frizersku školu, te je radila u frizerskom salonu u Raincima Gornjim.

Neira Mujkić Kalesija 1

Mujkić: Bila za upravljačem "Opela"

Uzrok koji je doveo do nezgode zasad nije poznat. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Kako je za medije potvrdio Izudin Šarić, predstavnik za javnost MUP-a TK, nesreća se dogodila oko 22:15 sati kada je Mujkić, koja je upravljala automobilom "Opel", izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u betonski stub.

Neira Mujkić Kalesija 1