Živiničko naselje Zelenika obavijeno je tugom nakon što je u srijedu oko 21 sat u susjednom Gračanica Selu pucnjima iz lovačke puške ubijen 24-godišnji Sedin Mušić.

Za ubistvo je osumnjičen dvadesetšestogodišnji Omer Fatić, koji je odmah nakon zločina lišen slobode.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo. Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog.

Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog, koji je sjedio u automobili, ispalio dva hica u gornji dio tijela. Uviđaj su na mjestu događaja obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.

- Imam četvero djece, ali mi je Sedin najmlađi. Kada su mi javili da je ubijen, nisam mogao povjerovati. Kamo sreće da nikad nisam dočekao ovaj dan – izjavio je Zijad Mušić, otac ubijenog Sedina.

Ispred njihove nedovršene porodične kuće ukupio se veliki broj rodbine, prijatelja i komšija. Svi s nevjericom pričaju o nesretnom događaju.

Policija šuma BiH

Zijad Mušić, otac ubijenog Sedina

- Ne možemo povjerovati da se ovo dogodilo. Sedin je bio primjeran mladić. Iskreno nam je žao zbog ovog velikog gubitka za čestitu porodicu Mušić – navode komšije sa kojima smo razgovarali.

- U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, bit će izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo, navedeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.