Neviđena tragedija desila se u petak navečer u Novom Travniku kada je Nermin Rustempašić vozilom Opel Astra divljački pregazio majku i četvero djece. Majka i jedno dijete na mjestu su ostali mrtvi, dok se doktori bore za život troje djece. Dvoje djece prebačeno je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Azra Hajrić i njena 9-godišnja Alma na mjestu ostale mrtve.

Muškarac koji je udario ženu i četvero djece u Novom Travniku, od kojih su majka i djevojčica smrtno stradale, imao je više od tri promila alkohola u krvi, izjavio je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona (SBK) Dragan Popović.

Kako se doznaje, stradala žena vodila je četvero djece od kojih je dvoje bilo njeno. Curica je preminula, a dječaku se bore za život, kao i za drugo dvoje djece, koja su od njene prijateljice.

- Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N.R. bila pod uticajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo je li još bilo alkohola u krvi, jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate - istakao je Popović.

On je najavio da će predložiti da Nerminu Rustempašiću bude određen pritvor.

- Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama - objasnio je Popović.

Danas treba biti obavljena obdukcija tijela žene i djevojčice.  

Dvoje djece je s teškim povredama sinoć prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dijete upućeno u travničku bolnicu.

Navodno, Rustempašić je sklon i konzumiranju narkotika. On je odranije poznat policiji.

POVEZANO
Dženaza Azri Hajrić i njenoj kćerki Almi 1MIRNES HAJRIĆ, ČOVJEK KOJEM JE PIJANI VOZAČ UBIO KĆERKU I ŽENU: Te slike nikada neću zaboraviti...