Bolnicom u Nišu (Srbija) juče su odjekivali krici i jauci rođaka poginulih ljudi nakon što su doznali da su ostali bez svojih najmilijih.

Podsjetimo, juče ujutro je kod Niša došlo do teške željezničke nesreće. Željeznička kompozicija je udarila autobus koji je prelazio preko pruge, a bus se od siline udarca prepolovio.

POVEZANO
Željeznička autobuska nesreća Srbija 21/12/18aPolicajci u Nišu plaču dok izvlače žrtve: VOZAČA BUSA OD RODBINE ČUVA POLICIJA

Poginulo je petero ljudi, među kojima i dvoje tinejdžera - 17-godišnja Marijana Kocić i 15-godišnji Aleksa Dimitrijević.

Čim su doznali za nesreću, u bolnicu su stigli roditelji i razrednica poginulog Alekse.

Na popisu povrijeđenih, razrednica Biljana Milićević pronašla je imena svoja četiri učenika, ali ne i Alekse.

"Nije na spisku, ma dobro je, tu je negdje...", uvjeravali su prisutni profesoricu Milićević i Aleksinog oca. No Aleksi nije bilo traga...

Majka poginulog Alekse kolabirala je ispred zgrade Kliničkog centra Niš kad je čula da je njez sin poginuo, piše Blic.

Odmah su je stavili na pokretna nosila i uveli u KC Niš radi ukazivanja pomoći.

Otac dječaka plakao je na sav glas.

"Tuđom greškom dijete da mi pogine s 15 godina, zar je to zaslužilo?" govorio je Aleksin otac kroz plač.

Reporteri Blica rekonstruisali su povike putnika autobusa pomoću razgovora s nekoliko povrijeđenih i članovima rodbine nastradalih.

"Ide voz! Ide voz! Udariće nas! Prebaci u prvu brzinu!" dovikivali su putnici vozaču nekoliko sekundi prije udarca.

Prema jednom od svjedočenja, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega se autobus nije pokrenuo. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se "izvukao" preko pruge.

Prema drugim svjedočenjima, putnici su nekoliko sekundi prije sudara primijetili da lokomotiva tutnji prema njima i povicima ga upozoravali da će ih udariti.