Momir Đoković (59), stric najboljeg srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, objesio se u svojoj kući u Kraljevu, doznaje beogradski Kurir. Iako se sve dogodilo prije četiri godine, javnost o tome nije mnogo znala...

Uglavnom, prvi rođak Noletovog oca Srđana digao je ruku na sebe jer nije mogao da podnese to što ga je supruga prevarila kada ga je u Australiji, gdje živi, proglasila mrtvim i tako prisvojila sve bogatstvo koje je on zaradio.

- Momo je po zanimanju bio rudarski tehničar i skoro četiri decenije bavio se proučavanjem i obradom minerala i od toga se obogatio - navodi sagovornik Kurira, upućen u detalje koji su prethodili tragediji.

- Bio je mnogo dobar čovjek, pošten i vrijedan. Ali ne samo to. Bio je bogat i uspješan, cijenjen i poštovan u Srbiji, ali i van zemlje. Dugo je živio sa ženom u Australiji. Međutim, prije petnaestak godina je zbog papira morao da se vrati u Srbiju - tvrdi ovaj izvor.

Dodaje kako je njegov povratak u domovinu iskoristila supruga i proglasila ga mrtvim.

- Prevarila ga je! Novac koji je zaradio radeći sa poludragim i dragim kamenjem ostao mu je zarobljen kod nje. Pokušavao je da dokaže da je živ, ali uzalud. Pisao je dopise ambasadi Australije, dokazivao da je on čovjek koji je proglašen umrlim, ali njegov zahtjev iz nekog razloga nije usvojen - ističe sagovornik spomenutog lista.

Dodaje i kako je Noletov stric poslije nekoliko godina borbe digao ruke i "trbuhom za kruhom" otišao u Sloveniju da radi kao osiguranje.

- Radio je danju i noću. Borio se kao lav da preživi, ali ga je izjedalo to što od novca koji je zaradio stojeći na vratima noćnih klubova nije mogao da živi kao prije. Mučilo ga je to što ga je žena prevarila. Ubrzo je napustio i Sloveniju i pošto nije imao kud, odlučio je da se vrati u rodno Kraljevo - ističe izvor.

Tu je posljednjih godina živio skromno, maltene na samom rubu egzistencije.

- Pokušavao je da pronađe drago kamenje u Srbiji, pa je tragao za opalom na području Trstenika, Kopaonika, Zlatibora i u Stragarima, ali nije imao kome to da proda - tvrdi ovaj izvor, koji dodaje da se Momo objesio zbog nagomilanih dugova.

Nekoliko mjeseci pred smrt, Noletov stric Momo Đoković bio je jedan od učesnika na sajmu kamena, koji se u trećem mjeseu 2013. godine održavao na kragujevačkom Šumadija sajmu. Na ovom događaju on je predstavio poludrago kamenje koje je pronašao na području Bogutovačke banje. Tada je prvi i posljednji put govorio za novine.

- Pravo bogatstvo leži na dubini od najviše dva metra i lako je za eksploataciju. Međutim, naši stručnjaci za ovu oblast radije sjede u kancelarijama umjesto da zađu u planinu. Ja pravim nakit, vaze i druge sitnice i od tog posla živim. Mogu da se prave lijepi mozaici i skulpture. Na Zapadu bi to bilo preskupo - izjavio je tada Momo.