Danas se na tradicionalnom novogodišnjem kupanju na riječkim Pećinama dogodila strašna tragedija. Naime, dvojica učesnika ovogodišnjeg podnevnog kupanja na Pećinama su smrtno stradala.

Kako je Novom listu izjavio Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja pred hotelom "Jadran", nesreći je kumovalo jako jugo kao i siloviti valovi koje je donijelo.

- Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije, ispričao je Povrženić.

Policija je danas u 12.10 h primila dojavu da se u moru na području Pećina nalaze tijela dva muškarca. Nakon što su izvučeni na kopno, nakon neuspješne reanimacije, utvrđena je smrt obojice. Niko od petnaestak učesnika tradicionalnog novogodišnjeg kupanja kod hotela "Jadran" nije mogao ni slutiti da će se ono što inače predstavlja tek zabavu za najhrabrije i atrakciju za prolaznike, na kraju pretvoriti u tragediju.

Jedan se muškarac odmah utopio. Drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati na samoj plaži.

Nažalost, hrabrost je ovog puta bila jača od razuma - kupači su otišli u more uprkos jakom jugu i visokim valovima.

Dino Škamo, voditelj smjene JVP Rijeka, postaja Vežica, izjavio je da su "uvjeti za spašavanje bili iznimno teški".

Video snimak pokazuje kakve su prilike zapravo vladale danas u moru kod Rijeke i koliko je akcija izvlačenja iz mora zapravo bila dramatična.