Ogromna nesreća i tuga sručile su se na uglednu familiju Janković iz prnjavorskog sela Šarinci. O tome svjedoče i dvije svježe humke na mjesnom groblju, gdje su u razmaku od samo dva dana ukopani otac i sin, Čedo (81) i Stojan (51) Janković.

Stojan je u zemlju položen u utorak, nakon što je preminuo od posljedica udara drveta u glavu, da bi samo dva dana kasnije, u četvrtak, tik uz njega, bio sahranjen i njegov otac Čedo, kojem je srce puklo od tuge za poginulim sinom.

Podsjetimo, Stojan je poginuo u ponedjeljak, svega nekoliko stotina metara od porodične kuće, dok je pripremao ogrjev za zimu. Tragedija se dogodila kada se stablo iznenada rascijepilo i jedan njegov dio, sa oko tri metra visine, Stojana pogodio direktno u glavu. Podlegao je na licu mjesta. Što je posebno tragično, Stojanova smrt se odigrala pred očima njegovog 14-godišnjeg sina.

Međutim, to nije bio kraj nesreće Jankovića. Stojan je sahranjen u utorak, a već sutradan, tugujući za sinom, srce je prestalo da kuca i njegovom skrhanom ocu.

– Tog dana vratio se s groblja... Po povratku, pao je kao pokošen ispred šatora nadomak porodične kuće koji nije bio uklonjen poslije sinovljeve sahrane. Nije mu bilo spasa, jednostavno, neizmjerna tuga i žal za sinom bili su jači – izjavio je za "Novosti" dr. Branko Šikanić, rođak Jankovića, inače ljekar u prnjavorskom domu zdravlja.

Poznanici Jankovića o ovoj familiji zavijenoj u crno pričaju sve najljepše. Stojan, koji je bio omiljen i među omladinom, radio je kao ugostitelj u obližnjem kafiću. Njegov otac Čedo uživao je glas velikog domaćina i vrsnog majstora kamenoresca, pa su desetine kuća na širem području djelo njegovih marljivih i znalačkih ruku.

NIJE IZDRŽAO NI DVA DANA. Nesvakidašnji tragični slučaj Jankovića u crno je zavio Prnjavor i Šarince, a pogotovo Stojanove roditelje, suprugu, dva maloljetna sina i njegovu četvoricu braće. Pokazalo se da se tragedija, ipak, najviše odrazila ne vremešnog oca, koji je imao zdravstvenih problema. Navodno je neprekidno od tragedije dozivao poginulog sina, pitajući se zašto je bez njega otišao u sječu drva. Bolna Čedina duša i srce nisu izdržali ni dva dana, pišu Večernje novosti.

Pročitajte još...

>>>>> VJENČANJE HALIDE I FUADA KAKVO NE PAMTI TUZLA: Konobari unijeli tortu, ona pala na pod, a onda...

>>>>> ISPOVIJEST MILICE (24) KOJE SE NEDAVNO UDALA KOD TREBINJA "Nemojte pogrešno da me razumijete, ali.."