Velika tragedija odigrala se 17. februara u ulici Trebevićka u Novom Sarajevu, gdje je život izgubila mlada studentica Filozofskog fakulteta Hatidža Adžemović iz Donjeg Vakufa. 21-godišnjakinja se ugušila plinom u kući u kojoj je živjela kao podstanarka.

Kako doznajemo, njeni roditelji Sead i Sedžida tog dana uporno su je zvali telefonom, ali se Hatidža nije javljala. Otac Sead je posumnjao da nešto nije uredu pa se spakovao i otišao za Sarajevo, ni ne sluteći šta će ga dočekati.

Hatidžu su našli u sobi. Odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, ali djevojci nije bilo spasa, tako da je ljekar mogao samo konstatirati smrt.

Sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić obavio je pregled tijela i konstatirao da nije bilo nikakvih povreda. Izjavio je još da sve ukazuje na trovanje ugljenmonoksidom.

Kuće u Trebevićkoj ulici u kojima su studenti smješteni kao podstanari jučer su bile puste. Veliki broj stanovnika Donjeg Vakufa, žaleći za ugašenim Hatidžinim životom, klanjao joj je dženazu 20. februara. Tužna povorka krenula je ispred Hadžijusufove džamije, odakle se zaputila prema haremu Igralište u pravcu Travnika, gdje je ukopana mlada Adžemović.

Hatidža Adžemović 1

OPROŠTAJNE PORUKE. Prijatelji i kolege s fakulteta oprostili su se od Hatidže i na društvenim mrežama. Fejsbuk je bio preplavljen emotivnim porukama.

- Tvoj iznenadni gubitak nas je pogodio kao grom iz vedra neba. Ne mogu da se pomirim s tim da te više nema i ne želim da povjerujem u to. Ti si uvijek bila jedna divna, plemenita duša, koja je uvijek činila da se nasmijemo - stajalo je u jednoj od oproštajnih poruka.

Hatidža Adžemović 1