Prema informacijama koje su potvrđene portalu Otisak.ba djevojčica je preminula na putu za UKC Tuzla gdje su je na daljnje liječenje uputili ljekari iz Brčkog.

– Djevojčica je dovezena iz Brčkog, sanitetskim vozilom i u pratnji medicinske sestre, bez znakova života. Pokušana je reanimacija koja, nažalost nije dala rezultate – kazala je u telefonskoj izjavi za Otisak portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Porodica Bajrić izražava sumnju da je do smrti male Nejle došlo zbog neadekvatnog tretmana u brčanskoj bolnici.

– Dijete je umrlo pod sumnjivim okolnostima i tužilac je naredio da se izvrši obdukcija. Nejla je imala temperaturu 37,5 i odvedena je u Opću bolnicu u Brčkom, odakle su je, nakon liječničkog tretmana, uputili u Tuzlu gdje je stigla mrtva. Dijete su poslali bez pratnje doktora, samo s medicinskom sestrom – kazali su Otisku članovi porodice.

Iz Opće bolnice u Brčkom su kazali da nisu u mogućnosti detaljnije govoriti o slučaju, te da bi više detalja trebalo biti poznato uskoro.

Policija Distrikta je upoznata sa cijelom pričom, a obaviješteno je i Tužilaštvo.

– Nakon izvršene obdukcije, mi ćemo preuzeti medicinsku dokumentaciju i provjeravat ćemo da li ima bilo čije odgovornosti. Shodno tome će se preduzimati radnje – kazao je Halid Emkić, portparol Policije Distrikta Brčko.

Posmrtnica mala Nejla ambulanta

(Doznajemo.com/Otisak.ba/E.R.)