U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21:00 u Živinicama, na magistralnom putu kod naselja Strašanj, u blizini benzinske pumpe MM Kalesić, bilo je i ljudskih žrtava.

Došlo je do sudara automobila Audi A3, kojim je upravljao M.H. (33) iz Banovića, i vozila Golf 2, za čijim volanom je bio M.S. (30) iz Živinica.

Scena na mjestu nesreće je bila strašna. U ovoj tragediji  smrtno su stradale saputnice u Golfu A.S. (29) i S.S. (48), dok je vozač M.S. zadobio teške tjelesne povrede i isti je zadržan na liječenju u UKC Tuzla. A.S. je preminula na licu mjesta, a S.S. iza 1 sat iza ponoći u tuzlanskoj bolnici. Vozač Audija i njegove dvije maloljetne saputnice su zadobili lake tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC Tuzla, dok je saputnica iz navedenog vozila E.H. (35), zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

Navodno je do nesreće došlo zbog nepažnje vozača Golfa 2, koji je pri skretanju presjekao put i oduzeo prvenstvo prolaza vozaču Audija, javio je portal Živinice čaršija.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Živinice, a na licu mjesta je bio i dežurni kantonalni tužilac.