Tijelo djeteta iz Sjevernog Texasa (SAD) koje je u nedjelju pronađeno u drenažnom otvoru je, kako se i pretpostavljalo, 3-godišnja nestala djevojčica po imenu Sherin Mathews.

Policija Richardsona otkrila je nove pojedinosti u utorak ujutro, pozivajući se na ono što su ustanovili u Uredu za medicinska ispitivanja Okruga Dallas. Ukratko djevojčica je identifikovana uz pomoć zubnog kartona.

Poočim usvojene djevojčice Wesley Mathews, lišen je slobode u ponedjeljak navečer, noć nakon što je promijenio svoju priču, i policiji tvrdio da je «fizički asistirao» curici u pijenju mlijeka, a da je ona umrla nakon što se počela gušiti. On je onda priznao da je uklonio malo tijelo iz porodičnog doma u Richardsonu.

Slučaj Sherin Mathews 1

Sherin Mathews

Po njegovoj priči, on je pokušavao dati djevojčici da pije mlijeko u garaži, ali ona ga nije slušala. U jednom trenutku je ona počela piti mlijeko, a on joj je, kao, «fizički asistirao» u tome. No, 3-godišnjakinja se počela gušiti i usporeno disati. Nakon nekog vremena, tvrdi, više nije osjetio puls i mislio je da je mrtva. Nakon čega je tijelo odnio van doma.

Nestanak djevojčice prijavljen je 7. oktobra, a Mathews je na početku tvrdio da je curici rekao da bude van kuće kao kaznu zbog toga što nije pila mlijeko. Njegova priča je bila da je nije bilo nigdje, nakon 15 minuta, kada je, kao, došao da provjeri šta je s njom.

Wesley Mathews i njegova žena Sini Mathews imaju 4-godišnju biološku kćerku.

Slučaj Sherin Mathews 1